1 månad kvar!

30 maj, precis en månad kvar tills jag åker!
Sjukt egentligen... det känns som att det var nyss som jag fick mitt första mail från värdfamiljen. Samtidigt känns dem nästan som gamla bekanta, internet kan verkligen vara bra! Nu "känner" vi iallafall varandra litegrann innan första mötet, det gör det enklare att börja prata skulle jag tro. Man vill ju helst undvika pinsam tystnad, eller att ställa fel frågor... fast nu blev jag nästan lite nervös för det ändå :O

Nu har en fundering... Vad ska jag köpa för "souvenir" från Sverige till min värdfamilj? Det får ju gärna vara något typiskt svenskt men vad räknas som det då? Mat (typ köttbullar) går inte så bra att ta med. Hehe :)

(Bild: Google) hm.. är ens köttbullar svenskt föresten?

Ny uppdatering från EF!!!

Äntligen lite action på språkrese-fronten!
Idag har jag fått ny information på My EF: vem som ska vara min "leader" och tider och annan information om själva resan (flygningen), både dit och hem. Torsdag 30 juni kl. 12:05 bär det av!!! :D:D:D Vi kommer att mellanlanda i Storbritannien, nämligen på flygplatsen London Heathrow. Är inte den typ.. ENORMt stor?


Så när är jag framme i USA då? Jooo, nämligen ↓
Arrival to: Los Angeles International (LAX), Los Angeles, United States of America
Arrival time: Thursday, June 30, 2011 7:05 PM

1 månad+1 dag kvar... GALET MYCKET JAG LÄNGTAR NU!!!

Askmoln från Island

Askmolnet väntas dra in över Sverige senare ikväll och det är fortfarande oklart om det kommer att påverka det svenska luftrummet. Hittills har 252 flygavgångar ställts in enligt den europeiska flygorganisationen Eurocontrol. SvD följer utvecklingen löpande.

Så står det på SvD's hemsida. Jag börjar bli lite orolig :/ Hoppas verkligen att det inte påverkar min språkresa, det är trots allt bara drygt en månad innan jag ska flyga. Om askmolnet är på väg mot Sverige kan det ju påverka flygningen länge, minns hur det var förra året...Och alla som ska resa till England i början av juni då, hinner det bli säkert tills dess?

Dumma vulkan :o


(bilder lånade från SvD)

Inresetillstånd

tyyp... 39 dagar kvar till avfärd! Veckorna bara springer iväg

Snart är det dags, slutfakturan är betald och alla papper är inskickade. Det är nämligen en himla massa pappersjobb att göra innan man åker har jag märkt... Tur att jag har världens bästa pappa som ställer upp och hjälper mig ♥
Alla studenter som reser till USA måste ansöka om ett turistvisum senast 4 veckor före avresa. När jag skulle göra det verkade allting vara emot mig, internet slutade fungera, det krånglade vid betalningen m.m. Haha, men till slut fick vi till det och redan dagen efter fick jag mitt inresetillstånd Tur där att jag inte har suttit i fängelse för mord, knarksmuggling eller terroristiska verksamheter! Då hade det nog inte gått så bra
En kopia av mitt visum skickades in till EF tillsammans med en kopia av mitt pass och en "medical release", så nu är allt på sin plats.

(Bild: Ef)
California here I come!

RSS 2.0