"Host Family Application Form"

Viktigt formulär från EF som måste fyllas i snarast, nämligen det som ska hjälpa dem att hitta en passande värdfamilj till mig. Fast som jag förstår det är det värdfamiljen som väljer studenten, så formuläret är nog till för att hjälpa dem. Vilket gör det ännu viktigare att man är noggrann! Tänk om ingen vill ha mig, buhuuu...

Nu har jag iallafall suttit i x antal timmar och skrivit om mig själv, mitt liv, varför jag vill åka på språkresa och hej fadiruttan allt vad det är. Steg 1-7 ska fyllas i och bara 3:e steget själv tog typ timmar? Herregud vilken process! Jag har skrivit och suddat, förkortat, fixat och trixat typ 100 gånger. Men nu är jag äntligen klar :D
16-årig, trevlig blondin söker amerikansk familj. Hoppas någon nappar!


Bild: EF

Min språkresa: Bokningen

Nu ska jag ta det från början:
I november bestämde jag med mina föräldrar att jag skulle få åka på språkresa den här sommaren. Det självklara valet för mig var USA som jag länge har varit intresserad av. Vi beställde broschyrer från både EF och STS där vi kunde läsa om lite olika alternativ i just USA. Jag funderade på både Miami och Kalifornien, men till slut insåg både jag och mina föräldrar att Kalifornien antagligen passar mig bäst.
EF erbjöd 4 veckor i härliga California medan STS's resa "bara" varade i 3 veckor, därför valde vi EF. Ju längre desto bättre tycker jag! :)

Så jag bokade alltså en 4 veckor lång språkresa med EF till Kalifornien. Jag har valt kurstyp international. Det innebär att mina klasskamrater är från olika länder, inte endast svenskar som på "classic", och läraren talar endast engelska. Då får jag verkligen öva in språket vilket jag tycker är jättebra. Det är ju bland annat därför jag åker, för att förbättra min engelska och gärna få bort min svenska accent. Därför valde jag också att bo i värdfamilj i stället för på residence, då är jag ju tvungen att prata engelska hela tiden. :)

(bilden är lånad från utbytesstudent.se)

Hej och välkommen!

Till min alldeles egna blogg: mickimus.blogg.se
Michaela heter jag, kallas ibland för micki. Eller mickis, mixi, mickan, blondie... Kärt barn har många namn, eller? ;)
Den här bloggen kommer till stor del att handla om min språkresa till USA i sommar, men också om foto, mode, skolan och annat vardagligt i mitt liv.

Hoppas ni finner det intressant! hugs ♥

RSS 2.0